Кръговрат

Генка Богданова
КРЪГОВРАТ
Автор: Генка Богданова

Когато красотата наша си отива
и буйната ни кръв във вените изстива,
когато времето неумолимо бяга,
и чувство тягостно сърцето ни застяга
когато дните минали започнем да броими
и все по-трудно ни е нощем да заспим,
приятели, тогава, вярвайте ми ние
мъдростта житейска пред нас  ще разкрие.
Ще разберем едва тогава, красотата
се ражда и живее вечно във душата,
че всеки миг отминал е дар за нас безценен,
а любовта взаимна -дар е скъпоценен.
Че щом сме любили, работили, мечтали,
не сме, не сме напразно дните си живяли.
Вглеждаме се с обич в детските зеници,
в очите, зад копринените им ресници,
съзираме с надежда бъдещето свое.
Приятели, тогава чак откриваме покоя
на нашите души - за бъдното тревожни
и вярваме, прераждането е възможно!
Че още дълго  красотата ни ще грее
и с детски гласове душата ни ще пее,
макар, че  красотата бързо си отива
и буйната ни кръв във вените изстива.