Божиите листица - Божьи листики

Мария Шандуркова
***

Божиите листица
ми нашепват с трепет
колко съм щастлива аз
в пролетния шемет.

Всяка пъпчица мечтай
слънцето да види,
а пък аз съм в този рай
жива от години...

Всяка капчица копней
да помилва цвете,
а душата ми жадней
полет с ветровете.

Мария Шандуркова