Танцът на прородата и Аз - Танец природы и Я

Мария Шандуркова
ТАНЦЪТ НА ПРИРОДАТА И АЗ 

Танцува за мене природата.
Роклята й блести
в светлините на бягаща река.
Косата й е сянка
на разлюляно дърво.
Ръцете й търсят птиците.
Тоя танц прелива във въздуха...
Ветровете ме намират...
Птиците долитат при мен
и пеят песента на душата й...

Чуй! Ще ти изпея тяхната песен.
Душата на природата е в мен.
И аз танцувам за тебе.
Танцувам в най-хубавата си рокля.
Ръцете ми са криле -
политам към тебе...
Душата ми се радва...
И пее...

1970 г.
Мария Шандуркова
Фото из Нета