Нi за чим не жалкую в свiтi

Руслан Церковный
Ні за чим не жалкую в світі, -
Хоч то радощі, хоч печаль,
Хоч то будуть короткі миті,
Чи забута роками даль…

Вицвітає, мов давні речі,
У очах моїх малахіт.
І лягають гурмом на плечі,
Ті, що мало цінують світ.

Ніжно б’юся усяку хвилину
За життя своє в шумі трав.
Я воюю за кожну хмелину,
У пожарі яскравих заграв.

Лиш би жити у цій красі!
Я продовжую білий світ…
У болоті і в чистій росі,
У мовчанні холодних віт.

Ні за чим не жалкую в світі, -
Все багатство у простоті.
Можним полиском сяють миті,
Як і далі ті золоті.

_______________________
© R. Tserkovnyy, 2018