Мама

Валентина Островська
Скошена трава,
Колоті дрова,
Клямка в дверях примерзала,
Все в мить пригадала.
Пробудилось дитинство вмить,
Стіг соломи горить,
Попіл навкруги, снігу по саму стріху,
Скошена трава і повно дитячого сміху.
То було так давно,
Два рази на тиждень кіно,
Довгі дні без проблем,
Пора дитинства без дилем.
Скошена трава зуміла в минуле повернути,
З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ МАМО! Не маємо права забути,
Ви дали нам можливість жити,
За минулим не варто тужити.