Трансформатор old

Леонид Укропитекский
Старий трансформатор,
ми чекали біля нього на корів,
доки ті повернуться з пасовиська,
ми радіючи роздивлялися
блакитний небесний фон
по-за керамічними деталями
(я гуманітарій),
чорні грозові хмари влітку,
перетнуті дротами,
байдужий захід сонця восени,
ловили язиками сніг
важких, немов майбутнє, зим.
Корови давно з'їдені,
їх молоко раніше випито,
й багато років на іржі металу
я сам шукаю Пояс Оріона,
інакшими очима.