Cпiвала скрипка в переходi

На Манжетах Вишиванки
Співала скрипка в переході,
Смичок торкався ледве струн.
Мотив перлився на свободі,
Формулював містичну гру.

Для кого ж так лились етюди,
Кохання чуйні голоси?..
А мимо квапилися люди
Не відчуваючи краси.

Несамохіть несли з собою
Світ ніжних звуків від митця.
Потоком щастя і любов’ю
Заполоняло їх серця.

О, як же душу розтривожив,
мотив старого скрипаля!
Ожив твій образ,
                біль примножив,
твій голос вчувся звіддаля.


Я вислизала стороною
Від мрії, пам’яті, мети.
А вниз по сходинках за мною
У вічність плив живий мотив.