Заeць в шоколадi

Ерёмин Валерий Алексеевич
        байка

           "На свято лісу кожен звір
            приніс з собою свій плезир".

Пиріг сякий-такий пекли -

Галасували і гарчали
Коли в пиріг начинку клали.
Та щоб прикрасити в достатку
Зробили з Зайця шоколадку.

ТО ним прикрасили з нагоди
На тім зійшлись звірячі морди.

Пішов мов цар на п'єдестал-

Дурний хизується собою
Бо не дружив він з головою.
Напхався крему й шоколаду,
Як увійшов в Верховну Раду.

-Фартовий пан собі стоЇть
В очах величчя,аж бринить.


Як посадили всіх за стіл-

Допались,наче навіженні.
За кусень гризлись мов скаженні.
В очах,аж сльози бо халява
Зараз не лізла клята страва.

А щож із Зайцем-похвалили
Тай невагаючися -з'їли.

           Мораль;"НЕ будь такий і ти пихатий,
                Як дурень Заєць той вухатий".