Агъа оьзен

Адилгерей Минатуллаев
Агъа оьзен ташгъыныдай ойланы,
Экибизде болдукъ ону бойлары.
Узатсакъ да етме къоймай къолланы,
Генг авлагъы агъылагъан сувланы.

Сурат кёпюр ярашгъандай ёлукъма,
Гюнеш чыкъгъан, тек къырейлер сорукъмай.
Яралгъанбыз бир-биревге сукъланма.
Насип етмей сюйдюм сувлар уртлама.

Тамурудай яшнатагъан терекни,
Ёл узатар ёкъ ёлдашы юрекни.
Гьаман ёлну янгыз оьтме буюргъан,
Яшав ёлум гьёкюнч гёрме къурулгъан.