Гудуць цягники, як летась - Марына Бадалян

Мария Руслановна Шебанец
(Пераклад верша Марыны Бадалян з рускай мовы)

Гудуць цягнікі, як летась,
Усё старое і ўсё нечакана.
Я была ўжо на гэтым месцы,
Гэта месца было даравана.

У «раней» засталіся сумненні,
Дзе луналі калісь мае мары.
І даўно ўсё гатова да зменаў,
І ўсё тыя ж знаёмыя твары.

А калісьці было раздольней,
Даляталі высока птушкі.
Мы ўжо не расстанемся болей,
Гэта неба – ў нашых падушках.

Як світанак калісь прачынаўся,
Да спакою як сонца коціцца,
І як вецер з лістом развітаўся,
Нічога ўжо не паўторыцца.

Ды гудуць цягнікі, як летась,
Усё старое і ўсё нечакана.
Мы й раней існавалі сумесна
І блукалі па скрыжаваннях.

2015