Старыя фотаздымки - Надзея Фаломкина

Мария Руслановна Шебанец
(Пераклад верша Надзеі Фаломкінай з рускай мовы)

Вось пажоўклыя твары, пацьмянелыя здымкі...
За акном непагода. Шэры дождж б'е ў акно.
Састарэлыя здымкі – то былога карцінкі,
Што захоўваюць памяць аб забытым даўно.
Дакранаюцца пальцы жаўцізны фатаграфій,
Пацьмянелай усмешкі на абліччы адным...
І далёкія жарсці, і забытыя жахі
Льюцца спевам нястройным цераз шэпт аб былым.
За акном непагода. Асыпаецца лісце.
Шэры дожджа плача й марыць аб цвіценні вясны.
Пацьмянелыя здымкі. Жаўцізна даўніх жыццяў.
Пазабытае шчасце і далёкія сны.

2017