Пад капёж мне не забыцца - Сяргей Бударын

Мария Руслановна Шебанец
(Пераклад верша Сяргея Бударына з рускай мовы)

Пад капёж мне не забыцца
Пра свой родны дом стары,
Дзе на ганку весяліцца
З дудкай красавік дурны.

Дзе на днях пад зор навесам
Залапоча любы плёс.
Сокам наліюцца ў лесе,
Зазвіняць ствалы бяроз.

Можа, шэпчуць зоры ў вушы,
Можа, бачу ў дзіўных снах:
Босым хлопчыкам праз лужы
Ў родных я брыду краях.

Гадаваны слёзным сокам,
Сцежкі вільгаццю іду.
Месца ў лесе ёсць высокім,
Дзе заўсёды дом знайду.

Там сусветным сонца колам
Залаты раскруціць дзень.
Ля акенца дарагога -
Промняў залатых пляцень.

Каб заўсёды шанцавала,
Каб жыцця быў светлы дар,
Для кашулі маці спрала
Нітку з іскраў грозных хмар.

У кашулі ўзрос чырвонай,
Валасы, што медзь, гараць...
Сцежкай я пайшоў суворай
Па Русі на дудцы граць.

2017