Леся Украинка. Скажи мой любимый...

Михаил Рахунов
***
Скажи, мой любимый, куда мои слезы пропали?
А может быть слезы дождями весенними стали?
А может они растворились в тумане осеннем, колючем:
Висят надо мной неподвижно, как мрачные тучи?


«Скажи мені, любий…»
Леся Українка

Скажи мені, любий, куди мої сльози поділись?
Чи то вони всі вже, мов літні дощі, розточились?
Чи, може, вони розійшлися в осіннім тумані
І висять тепер надо мною, мов хмари важкі, нерухмані?
16.11.1900