Мама

Таланна Соколенко
Коли тяжко, чи сум одолає,

Чи тривогу на серці таю,

Найріднішу матусю згадаю,

Найдорожчу людину свою.



Що щоденно і кожної ночі,

Мов пташина, летить до гнізда.

Повні неба її сірі очі,

І усмішка її молода.



Не забути, повік не забути

Колискової пісні мотив.

В мами - ніжні і лагідні руки,

До яких цілу вічність іти.



А у голосі - шепіт любові.

І тривога за нас, за дітей,

Що із першим промовленим словом

Йде у серце її золоте.



Хата батьківська, де малюками

Проводжали лелек у літа,

Зустрічає мене рушниками,

Шляхом зоряним йде по світах.



І коли вирушаю в дорогу,

Пам'ятаю я, що все одно

За дитинства далеким порогом

Материнське нам сяє вікно.



Що для неї важливе в чеканні?

Хоч рядочок в конверті пришліть...

Знов не стулить очей до світання,

Бо така її доля - любить.



Те вікно... Не погасне у ньому

Тиха пісня, одна на віки:

"Приїжджайте частіше додому"

Де щомиті чекають батьки.



Приїжджайте частіше додому,

Прилітайте, лелеки малі!

Приїжджайте частіше додому,

Бо не вічні батьки на Землі.