Наодинцi з Шевченком

Таланна Соколенко
Беру до рук зібрання "Кобзаря",

і поринаю в море неспокою

Світ золотить вечірняя зоря,

Хлоп'я маленьке кличе за собою.



Мене питає: "Чи хотіла б ти

Піти зі мною ген до небокраю,

Щоб золоті побачити стовпи,

Якими сонце небо підпирає?"



На березі присяде відпочить,

З-за пазухи паперу клапть дістане.

І довго-довго мовчки шурхотить,

Малює щось, поки і ніч застане.



По білім чорним вугликом веде

Орнаменти, узори і сплетіння.

Що ж то за постать в сутінках іде?

- Тарасе! Де ж ти, капосна дитино?



Сполоханий сестрою, підстрибне,

Папір сховає і гайда до хати.

І потайцем покличе і мене.

Та я лишусь на березі стояти.



А солов'ї розхлюпують пісні,

І хрущ гуде мрійливо-муркотливо...

Так хороше і радісно мені,

Що я, мов те хлоп'я мале, щаслива.