Татьяна. Пер. на болг. яз

Лилия Охотницкая
Хората са дружки с имената!
Дори не се съмнявам във това,
Татяна е с духовността позната,
със силна вяра и с упоритостта.
Помага много при необходимост
и ободрява, ако си в тъга.
Другарки много - със такова име.
Преодоляват трудните дела...
Името - Татяна е известно.
Пушкин го възпя - за векове.
Като звезда - красива и чудесна.
крачИ, Татяна, смело от сърце!


Стихотворение перевела на болгарский язык поэтесса Величка Николова- Литатру-1.
 
Оригинал - автор - Лилия Охотницкая.

Красивые людям дают имена -
я в том сомневаться не стану.
Немного упряма, но духом сильна
И справедлива Татьяна.
Помочь, ободрить - это Танин удел.
Подруг много с именем этим.
Они переделают множество дел
Так быстро, что мы не заметим.
Воспетое Пушкиным, имя всегда
У нас популярность имело.
Татьяны! Пусть светит вам счастья звезда!
По жизни идите вы смело!