Вижу сон. Пер. Есенина. укр

Алексей Иродиадов Гаулиш
Бачу сон, Шлях чорний.

Бачу сон. Шлях чорний.
Білий кінь. Стопа старанна.
І на цьому на коні
Їде мила до мене.
Їде мила моя,
Тільки ось нелюба.

Ех, беріз російський!
Стежкою, шлях мій вузький.
Цю милу мою, як сон,
Лише для тієї, кого закохано,
Стримай ти гілками,
Як руками влучними.

Світить місяць. Синьо і сонно
Добре копитами цокає кінь.
Світло такий таємничий е,
Немов для власнiй єдиній моеi -
Тієї, в якій той саме світло їcнуе
Якої жiнки ще в світі немає

Хулиган я, хулиганcкий
Від віршів дурень п'яний.
I все cаме за цю швидкість,
Щоб серцем не завмерти,
За березову менi Русь
З нелюбимою примирюсь.