Если любишь... Пер. на болг. яз

Лилия Охотницкая
Ако обичаш - всичко е прекрасно.
Всеки може да го потвърди.
Криех се от любовта - напразно...
Ето че тя вече ме откри!
Не я плашИ, тя не е твар на ветка.
не бива да загине без следа.
Тя е тъй чиста и красива, светка...
Остава във сърцето навсегда!

Стихотворение перевела на болгарский язык поэтесса Величка Николова - Литатру -1.

Оригинал - автор - Лилия Охотницкая

Если любишь - всё вокруг прекрасно.
Это может подтвердить любой.
От любви я пряталась напрасно.
Всё равно нашла меня любовь!
Не спугни её, как птицу с ветки.
Ей не дай погибнуть без следа.
Пусть любовь такой же чистой, светлой
Остаётся в сердце навсегда!