Джордано

Олександр Мачула
З догматами світосприймання
боровся Бруно всім, чим міг.
Нестримний потяг до пізнання
ченця у ньому переміг.

Тягнувся все життя до світла,
і врешті-решт він злився з ним…
Та все ж зоря його розквітла –
розтало неуцтво як дим!

19.05.2018