Скептик - Роберт В. Сервис

Вита Штивельман
Когда мне было только семь,
мой Санта Клаус умер.
А веру в Бога - насовсем -
я потерял в раздумьях,
когда мне было двадцать два.
Что хуже, я не знаю:
утрата чуда Рождества
или потеря рая.


The Sceptic by Robert W Service

My Father Christmas passed away
When I was barely seven.
At twenty-one, alack-a-day,
I lost my hope of heaven.

Yet not in either lies the curse:
The hell of it's because
I don't know which loss hurt the worse --
My God or Santa Claus.