Якщо ти не вурдалак

Олег Кравченко 38
Відрубана голова волоцюги.
Вона промовляє уперше, і вдруге,
і втретє свої потойбічні слова…
стягнути з помостів тіла безголові,
роззяви напились дешевої крові,
та зішкребе слід іржавий з чола
ПРИВИД ЛІТАЮЧА ГОЛОВА!
Жереш мелодрами телевізійні?
Ти розглядаєш драконів за склом!
Стіну тобі проламає чолом
ожила куля з Оркестру Фелліні…
Запам'ятай, не сховатись ніде!
Площа приходить у схови, площа! 
Віктор НЕБОРАК. ЛІТАЮЧА ГОЛОВА
 --------------------------------------

Ковтаєш ментів? Ще й смакуєш драконів?
Ти гостриш сокиру, примруживши око?
Волієш жувать потойбіччя до скону,
Стягнути з помостів летюче бароко?!
Тоді начувайся! Прийде Неборак
З оркестром Фелліні й сокирою в лапах,
Він крові унюхав  дешевої запах!
Тікай, як не лох ти і не вурдалак!
Надія на схови? Оце – чорта з два!
Та це ж Неборак!
Літаюча голова!..
2018

© Олег КРАВЧЕНКО
* * *