На переломе лет

Виталий Пушкарь
На зламі літ дивлюся в далечінь,
У ту що проминула й ту що буде.
Вже юності моєї згасла тінь,
Я молодим ніколи вже не буду.

Потреба є, щоб те що відбулось
Пройшло переоцінку через Слово,
А те що досягнути не вдалось,
В майбутньому таким не стало знову.

На перевалі бачиш все не так,
Не ту оцінку ми даємо статку.
Орієнтири змінюєм, однак
Хотілося б почати щось з початку.

Хоч половину пройдено шляху,
Та не бідніють у молитвах мрії
Бо ще багато праці на віку
І Дух Святий у серці знову діє.

Важливо в певний час свого життя
Без поспіху спинитись на хвилину
Щоб поглядом у вічне майбуття
Побачити майбутню батьківщину.

Щоб не забути ким я був колись
І ким я став по Божій благодаті,
Й за дар життя знов Богу поклонивсь
Віддавши шану у хвалі крилатій.