Спатканне

Ян Купала
Спатканне. 

Што  скажа  Ён?  Цi  пажадае 
Адкрыць…  маркоты  i  журбы?
Лёс  з  мiлаваннем  уяуляе
Час..,  як  сустрэнуцца  Яны!

А  як  Яна?  Цi  распаведзiць?
Аб чым  згадала  ва  усе  днi?
Сустрэча  гэта…  Сонцам  свецiць…
Не  прамiнулiся  б…  Яны?

Я  веру:  будуць  красамоуна
Маучкi  глядзець  адзiн  у  адно…
Прыемна  ведаць,  як  цудоуна –
Зчынiць  у  Будучынь  вакно!

Дачка  калiсьцi  запытала:
«А  iхны  тата?..  Iх…  знайдзе?»
Малое  Цуда  быццам  знала –
Вер!  I  Чароуны  Час  прыйдзе!

12.05.08

Благо в дар автору картины.