Slonce i Litatru

Просто Дорота
Величка Николова -Литатру 1

Слънцето и Литатру

Днес Слънцето блещука някак странно.
Привлича погледа като магнит.
Опърля зениците ми нехайно
и ми пошушва стих, след стих, след стих…

Мечтите ми политат подир него,
а то накланя лик към залез тих..
Но утре пак надежди ще ми праща,
а аз ще му изпея свой триптих!

http://stihi.ru/2018/05/28/5472



SLONCE I LITATRU

Dzis slonce swieci jakby od niechcenia.
Przyciaga wzrok jak magnes jego blysk.
Niedbale mi zrenice opromienia,
Za wierszem wiersz mi szepczac- pisz i pisz...

Za sloncem w slad marzenia moje leca,
A ono- chce odpoczac w nocnej ciszy...
Lecz jutro mi nadzieje posle nowe
I moj; piesn, moj nowy wiersz uslyszy.