Осенний Днестр. Натали Самоний. Рус. бел

Ядвига Довнар
       Вдохновило:
       Натали Самоний

Осенний Днестр

Осенний Днестр - карамелевый мотив:
Прозрачность воздуха - медовой акварелью,
А небосвод-дитя то весел, то плаксив...
То вдруг туман - пуховою постелью.

Осенний Днестр, как природы колыбель:
Лес, отражаясь в зазеркалье, усыпает...
И, под смолкающую птичьих стай свирель,
Тепло лучей смиренно в ливнях тает.


Пераклад на беларускую мову: Ядвіга Доўнар

Асенні Днестр бераг лашчыць спакваля,
Муслін паветраны -  мядовай акварэллю,
Усмешкі, слёзы: небасхіл бы немаўля...
Туман раптоўны - пульхнаю пасцеллю.

Асенні Днестр залюляе далягляд:
Дрымотна лес зірне ў люстэрка-роўнядзь,
Змаўкае птушак спеўна-моўны гукарад,
Пакорна промнік стыне ў хмарцы цёмнай.

31.05.2018