Ocalic Planete

Алла Польская
OCALIC PLANETE
 
Przyjdz milosci na te ziemie,
Inaczej nic sie nie zmieni…
Caly Swiat juz prawie plonie,
Wojny parza ludzkie dlonie.   

Kto rzadzi Swiatem, niech odpowie,
Dlaczego jest tak w wolnym Swiecie?
Wolam do Boga, - gdzie jestes, powiedz?               
Jak ocalic zycie na tej Planecie?

Czy bedzie przebudzenie, czy nie? 
Dusza boli…, ze wszedzie Zlo panuje!
Precz z gniewem wola ludzkie plemie!
Nienawisc niech opusci nasza Ziemie!

Rozlegl sie grzmot, wokol zadrzalo, 
Ziemia jeczala, ziemia krzyczala ...
Wtedy BOG wypowiedzial fraze te:
"Tylko milosc uchroni PLANETE!"

29-05-2018
                ***
AP (wersja oryginalna – ru)