ПриСвiтанковий Свiт

Зозуля Юрий Павлович
Спочатку щодо світлини: дійство відбулося в рамках святкування 80-річчя Луганської області. "Національний рекорд встановили! Сєвєродонецьк 2 червня розцвів вишиванками і усмішками. 83 хореографічні колективи одночасно танцювали "Слобожанську польку". Понад 800 чоловік!", – прокоментувала співачка Анжеліка Рудницька. "Хай весь світ побачить, що Луганщина – це Україна!", – додала вона.

Й давня замальовка: як ще каїни, юди видавали себе за братів, і чигала «смерть "братерським" окупантам!»...

цей світ, що нам дає без краю, – від нас чого цей світ чекає!
цей світ, освячений не людською любов’ю: напоєний, нагноєний потом і кров’ю...
цей світ, такий безкраїй із усіх боків; а високий – аж вміщає задум Бога...

цей світ, де лізе погань всюди, – бо квапиться хутчіш з-між нас вийти у люди...
цей світ, де вже мурашником земля, – а в небі стільки місця!
цей світ, доросліший од нас на кілька днів, натхнень і мрій самого Бога...

цей світ, рідня по Батьку, – нам старший, розумніший брат...
цей світ, – що він весь є...
це ж через нього і себе спізнаєм: і, Дасть Біг, Світанок!