Сатыр

Адилгерей Минатуллаев
Гьар сатырда юрекдеги хыялым,
Суратлайгъан къужурлу яшав гьалны.
Гьар умутну гёрюнюшю боямыш,
Охувчугъа шербети йимик балны.

Гьайран сёзлер суратласа ойланы,
Талчыкъдырар сююв гьисни язывун.
Терс ёлланы танглагъан абатланы,
Охувчулар уртлай гьёкюнч татывун.

Жанны эли къыйышгъандай вай гьаман,
Умут тюшден энни къыйын уянма.
Тюрлю тюслер къуванч себе аз заман,
Тюшлериме къонакълай гелсенг аман.