From Nowhere

Елизавета Судьина
As long as you are no more an angel -
ARCH-angel in comparison with plague,
My voice there exalts in relaxation
And is pressed by a fiery loop, and hard.

And I, not seeing oil, pine, snow, Riga -
From nowhere write to you, no one!
To Nothingness of earth is turned intriguing,
To nothing - enticements of eyes and sight!

All of my "Ego" is dissolving now,
Is crusted in the being that is fre.ezed.
And I am flushed in ecstasy of fire,
In muse of madness is dissolved in me.

O God, this is the sweetness of light, Godly!
And I am so afraid to break it back.
I'll answer you to Nowhere also:
The sun usually is shedding its light:

So unaddressed, not measuring the vessels,
Without names, unites, to all relates!
And like the sun, I send regards: to people,
Through people, into people, heaven... Grace!


***
из Ниоткуда
Елизавета Судьина

Поскольку ты уже не ангел -
АРХ-ангел по сравнению с чумой,
Где голос мой возвышен и расслаблен
И крепко сдавлен огненной петлей,

Не видя елей, сосен, снега, Риги -
Из Никуда тебе пишу, никто!
В Ничто земли обращены интриги,
Соблазны глаз и зренья - ни во что!

Все "я" мое отныне растворилось,
Заледенело в корках бытия,
И я в экстазе огненном разлилась,
В себе безумья музу растворя.

О Боже эта сладость света, Боже!
Ее боюсь обратно нарушать.
И в Никуда тебе отвечу все же:
Так Солнцу свет обычно проливать:

Безадресно, не меряя сосуды,
Так, без имен, едино - все роднят!
Как Солнце, лью тебе привет: на люди,
Сквозь люди, в люди, в небо... Благодать!