Скибку медового мiсяця

Владимир Ольховой
"Ломтик медового месяца" Иосифа Бродского.

Скибку медового місяця
Рибки смакують в воді.
Він так прибавливо світиться,
Хвильки ледь видно - бліді.

Качечка знов запізнилася,
Мама чекає її...
Ледве пливе бо стомилася,
Води стрімкі течії.

Жабки десь квакають весело,
Пісні не всім до душі.
Жирні слизькі у них черева,
Пестять у водах вужі.

Лілії ледве видніються,
Темно, бо ніч навкруги.
Стебла у мулі їх гріються,
Плещуть листки від нудьги.

Сонечко десь там, за обрієм
В гості прийде через час.
Певно, з вістями знов добрими.
Місяць тихесенько згас...

Владимир Ольховой. 9 Июня 2018.