КЫНД...

Максимус Михайлов
 Кынд плоуэ путерник зиле-нтрежь,
Паре-ми-се кэ ешть апроапе де мине,
Мэ купринзь,мэ алинць,мэ лиништешть,
Ка о зынэ дин повесте ымь зымбешть
Ши адорм пе женункь ла тине.

 Кынд нинже-н ноаптя-нтунекоасэ,
Паре-ми-се кэ сынтем дой фулжь де ня,
Не ротим ын валсул ерний кумплите
Ка доуэ фиинце де драгосте амеците,
Ку ачаста се лиништеште инима мя.

 Кынд инима натурий ярэшь вибрязэ,
Паре-ми-се кэ вяца е ун лабиринт,
Те каут,те стриг ши вряу сэ-ць спун,
Кэ те юбеск ши те вряу ка ун небун,
Дар ту ну ешть,сингуратик мэ симт!

 Кынд луна привеште прин ферестре,
Паре-ми-се кэ-с чел чел май неферичит,
Ындрэгостиций атунч есе ла рандеву,
Пе бузеле лор жингаше курже мьере,
Яр еу гындеск:де че пе луме сынт?