Ам ынцелес...

Максимус Михайлов
 
Те нумэрай кэ ешть примордиалэ-н а мя вяцэ,
Кэ поць сэ-мь пуй коарне ши сэ плечь ла бал,
Ку-н верме плинуц,каре доарме пе вердяцэ.
Албинеле-й адук хранэ,ярна-л акоперэ ку-н ветуст шал.

Оглинда мь-а арэтат кэ ну-мь стэ бине ку еле.
Ле-ам фрынт,ць-ам луат кея де ла ушэ.
Ам салват инима-мь,ну мь-ам мурдэрит ын ченуша-й
Мыниле,каре ле респинжяй де ла шувицеле-ць ушуреле.

Ерам гата сэ-ць зидеск ын оградэ о пирамидэ.
Дин еа,ка режий,сэ адмирь суте де констелаций.
Те-ай дус ынтр-о касэ ку переций дин кэрэмидэ,
Фэрэ сэ кужетэм де че ни с-ау рэчит релацииле.

А-а-а,пе примул лок ци с-а ынфэцишат аверя.
Ту,ка контемпораний,крезь кэ-й чя май принчипалэ.
Скоцынду-ць маска,ынцелес-ам кэ ну ешть идеалэ.
Пэкате ам ши еу,дар ць-ам ынтинс фарфурия ку мьере.