La naskightago de la eksa amatino

Ñåðæ Ýñüìîíò
Äåíü ðîæäåíèÿ áûâøåé âîçëþáëåííîé (íà ÿçûêå ýñïåðàíòî)

La naskightag’ de l’eksa amatin’...
Esprimi malfacilas chiujn sentojn,
Vivantajn nun en mi post la eventoj, –
Mi amis vin, sed mi ne amas vin
Vershajne nun. Pardonu, amitin’...

La naskightag’ de l’eksa amatin’...
Mi volus vin forgesi por chiamo,
Sed ne permesas sin forgesi l’amo,
Turmentas rememor’ min kun obstin’ –
Pri nia kis’ unua, amitin’.

La naskightag’ de l’eksa amatin’...
Amikojn viajn certe vi alvokis,
Mi ankau partopreni l’feston volis,
Sed mi komprenas: fino estas fin’...
Mi vin gratulas, tamen, amitin’!

La naskightag’ de l’eksa amatin’...
Vi chiam sagha kaj belega restu!
...Hodiau estas jam alia festo –
La Tago de la sankta Valentin’.
Chu vi amanta estas, amitin’?

14-an de februaro 2000, u. Novocheboksarsk
(Al Irina G.)