Ария певца с рубабом Мечты садовода

Камариддин Шамсиев
Суруди «Орзухои богдор»
шер ва мусики Шамсиев К.Б.(хамеша масти Камар)

Кисми 1
Am Нихоли мевадиханда ро Dm шинонам
E Орзу дорам, ки боги калон Am парварам
F Анчир, гелосу, шафтолу, G дар катор  E шукуфанд
F Хосили фаровони он ро G ба бозор Am баранд

Накарот
Am Дарёи Душанбе гах пур аз об, H(B)m гахе кам
E Духтарон хам пур аз ноз Am гахе гам
F Дарё вобаста G аз пиряху Dm чашмазор
F Духтарон иборат G аз суруду E ишку хандон

Кисми 2
Ман мехохам ки хушруён он ро бичашанд
Ва аз хамин лихоз хам ман лаззат барам
Дар фасли тирамох дарахтон хосил диханд
Чун моххияти себистон ба духтарон орзу дорам

Накарот
Дарёи Душанбе гах пур аз об, гахе кам
Духтарон хам пур аз ноз гахе гам
Дарё вобаста аз пиряху чашмазор
Духтарон иборат аз шамол ва оби борон

Кисми 3
Хосил дихад мевазор ва моро хурсанд намояд,
Микдори духтарони шуху кад баланд афзоиш ёбад!
Мехнати богдор ба мардум манфиат орад
Умр чун оби равон бо тези мегузарад
Накарот
Дарёи Душанбе гах пур аз об, гахе кам
Духтарон хам пур аз ноз гахе гам
Дарё вобаста аз пиряху чашмазор
Духтарон иборат аз гулзору  чаманзор

Кисми 4
Зурвон чун фосилаи беканор
Зурвон чун вакти бемахдуд
Орад бар ин замон рушнои
Ташаккул ёбад  ба ин замон хушнуд
Накарот
Дарёи Душанбе гах пур аз об, гахе кам
Духтарон хам пур аз ноз гахе гам
Дарё вобаста аз пиряху чашмазор
Духтарон иборат аз орзухо ва  кирдор

Кисми 5
Калам  дар зиндаги бартарият дорад
Тагдир мисли дарё хам равия гирад
Ахсан ба зиндаги, барои он садокат
Хар як сонияи хаёт, хей тасаддук  бар мо ганимат
Накарот
Дарёи Душанбе гах пур аз об, гахе кам
Духтарон хам пур аз ноз гахе ѓам
Дарё вобаста аз пиряху чашмазор
Духтарон иборат аз суруду ишку хандон

Кисми 6
Эй гулбадан, мехру вафо ба шумо муносиб
Хар як нигохи шумо ба мо, ё насиб
Зиндаги дар ин дунё такрор нашаванда
Хар як кадами шумо ба назари мо зебанда

из Мюзикла «Песня куропатки» http://www.kshyms.com/tourism.tajikistan.php
трек https://promodj.com/kamariddin.shamsiev