Утринно

Борис Калинов
Изтокът е още
в бледо розово…
И запълват се
в цвета му прозорците
полека.
Събота е.
Ето- и под твоите ресници
вече съмва се..
“Да бъде много хубаво!
И...Нека!”
Вещае топъл глас
на гургулица…
Толкова нежен,
сред крясъци
на гларусите,
екнали
преди да се разтвори
тъмното.
Птици…

Странник

Изображение: Интернет