Къаш къаралгъан

Адилгерей Минатуллаев
Къаш къаралгъан, тек ай гёрюнмей кёкде,
Булутлулукъ чарслы этген айланам.
Тиклендирсенг сигьру къаравунг гёзге,
Сююв отну ялынлары жанлана.

Гьасиретлик юрегимни елеген,
Сюйсюнмединг билме ону къайгъысын.
Эшитмеге ушатмайлын тилейген,
Шыбышлайгъан тавушумну маънасын.

Бюлбюл къушну тавушудай тийишли,
Балкюмесни шербетидей чачылгъан
Чыкъмас дагъы гюлню атир ийисли,
Тегенеги юрегиме чанчылгъан.