Спiвала дiвчина в саду

Тамара Базилевская
Ось і вечірня заграва –
Полум’ям небо  палає,
А у  садочку дівчина
Вишні червоні  збирає.
Сонце поволі сідає,
Вишнями повне відерце,
Пісню красуня співає –
А в хлопця серденько б’ється.
Чує здалеку чарівний
Лагідний, немов дзвіночок
Голос тієї дівчини
І поспішає в садочок.
…Тільки вже зібрана вишня,
Сонце  сховалось до ранку.
Пісня, як марево, ніжна,
Станула десь у серпанку…