Лiту червень ворота вiдкрив...

Ирина Боговина
            ***
Літу червень ворота відкрив,
На базарі черешня, суниця,
Вишень дух, абрикос з Криму, слив,
Рай, що взимку лиш може нам сниться...

Зранку жваві думки, бо в роботі,
Далі спека диктує своє...
Нагріва дім, як домну в заводі,
Сонце шмалить, мов ядерне, зле...

Зачиню по обіді всі вікна,
Дім в облозі спить, спеки година,
Прохолодо в кутках, напівтемно,
Лиш годинник та пральна машина
Стін порушують тишу приємну...

Пить...від спраги прокинуться квіти,
Сонце сіло вже десь за степами,
Тінь горіха покличе в двір вийти,
Щоб в господі прийняться ділами...

Знов наснаги повернуться сили,
Час завмре, ніби й не поспіша,
Ніби з юності з"являться крила,
Заспіває й розквітне душа...

Молодий місяць в зоряній рясі
Синім небом мандрує пішком,
Соловейко витьохкує, красень,
В спілих вишнях під темним вікном...

            ***