Дарина Джебарова - Животът в рими

Доктор Эф
Животът хубав е във рими,
във римите се крият чудесата,
на римите не мож се сърди,
дори да дразнят ти душата!

 в римите са тук изпяти,
и болката ,а и тъгата.
И радостта е тук изпята
за срещите ми знайни и не знайни !

И зная,че може би ,
ще има недоволни,
за туй , че съм пропуснала
за някой ,във рими аз да ви разкажа !


За туй не се сърдете,моля !
за вски рими ще пристигнат ,
,че всеки има да измине ,
той своя път под небесата !


И тъй реших да ви разкажа,
за хубавото в днешно време !
За хубавото в днешно време,
защото лошото отмива го водата !


(Перепев с болгарского Стафидова В.М.)


Жизнь в рифму очень хороша.
В них чудесам удобно скрыться,
От них заводится душа,
На них бессмысленно сердиться.

В них боль, надежды  и тщеты,
И радость встреч, и постиженья,
Конечно доля суеты,
Вполне доступны достиженья.

Вполне возможно пропущу,
Или кого-нибудь забуду -
Я просто рифму к ним ищу,
И не сочтите за причуду

Вы не сердитесь на меня -
Они приходят со словами.
У человека и огня
Своя стезя под небесами.

Сказать о добром под луною
Что в дне сегодняшнем твориться
Я захотела, а  плохое
Водой пусть пробует отмыться.