Ластiвки спозаранку на крила...

Ирина Боговина
         ***
Ластівки спозаранку на крила,
Лемент, галас, свист, літо цвіте,
Над дахами шугають вітрила,
Щось мудрують пташине своє...

Що за гамір в повітрі питаю
Не один вже десяток я літ?...
Часто в вікна розкриті влітають,
Зрозумівши невдалий політ...

Те їм байдуже, гострії крила
Геть стрілою вже далі несуть
Крешуть синє повітря, мов пили,
Свист у вікнах, що де там заснуть...

Не спроста дзвінкий лемент той зранку,
Ніби свято якесь навкруги-
Тренування ідуть на світанку,
Наріза молодь перші круги...

Придивись,всі під наглядом старших,
В дружнім колі опіки сім"ї,
Вище башт дрібно крилами машуть,
Щоб край рідний угледіть  землі...

Тренування, ідуть тренування,
Гамір,галас веселий і свист,
В ластів"ят в небі перші змагання,
Полігон над дахами завис...

          ***