Чалавек вяртаецца да хаты

Дмитрий Пирожный
Заўсёды чалавек вяртаецца да хаты,
Да водару дзіцячага цяпла,
Да ўспамін святлейшых,
Тут заўсёды будуць рады.

Ручнік,што ткала у дзяцінстве маці,
Кавалак хлеба сплеснявелы,
Святло ляціць з той сенажаці ,
Мой голас кроху анямелы.

Спяшацца мы прывыклі толькі,
Не заўважаем самага цікавага,
Жыццё ідзе як хуткія крокі,
Так адчуй ты кавалачак шчасця малага.