Пiсля дощу

Тамара Базилевская
Пройшли дощі, і на очах
Природа  стала  оживати –
Розквітли мальви біля  хати,
Й  пташкИ радiли в деревах.

Дощем напилась і пшениця,
Зміцніло й налилось зерно,
І сяє золотом  воно,
А хлібне  золото – скарбниця.

А пахло як! Медові квіти
Цвіли казково килимами
І чарували  кольорами,
А їх гойдав духмяний  вітер.

На пелюстках, немов  перлинки,
Волога дощова блищала
Водою квіти напувала,
І грали з сонечком краплинки.