Пътят

Антонина Димитрова -Болгария
"Човекът е човек тогава, когато е на път"
                (Пеньо Пенев)

А Пътят е завръщане към себе си,
при "ватенката топла в зимен ден",
през пропасти, несгоди и полемики
към светъл миг, от вяра окрилен.

Той, Пътят, е едно себеотдаване
към ближния, Родината, света...
От въглен жив е дирята оставена,
разровила жарта на съвестта.
30.06.2018г.