Гроза

Марина Степанская
Розкошлана твердінь

Викрешує на рінь

Чорнильне клоччя чвар

З бриластих брезклих хмар.

 

Гроза! Гармидер! Грім!

Гранітні брили хмар

Гарахкають вгорі.

Вгрузають краплі в пил.

 

Громниці в мочарі

Встромляють сотні стріл,

І вітер-пілігрим

Сурмить в старий димар.

 

Розхромлена твердінь

Яриться і тріщить

На ліс, на плесо, рінь

Періщить, ллє, хлющить!