Де колись гуляли вiльно конi

Людмила Снитко
ДЕ КОЛИСЬ ГУЛЯЛИ ВІЛЬНО КОНІ
                «  … А попід горою,
                Яром-долиною
                Козаки йдуть…»
                (українська народна пісня)

Де колись гуляли вільно коні,
де степи під небом розляглись,
де ковил розгульний вітер клонить
і бринить прозоро синя вись,

де у небі жайворон співає,
де акації дурманить цвіт,
і черешня щедро достигає,
вперше я побачила цей світ.

Тут пила я воду із криниці,
рвала в лузі трави запашні,
у сільській хатині у світлиці
слухала матусині пісні.

Тут із вітром вільним і гарячим
всо'тувала батьківські слова,
як отаман гетьман Сагайдачний
Україні волю здобував.

І мені вже іншого не треба:
ні землі, ні долі, ні доріг.
Лише волю і блакитне небо,
і Вкраїну щоб Господь беріг.

15.06.2017