Беларусь мая сiнявокая...

Юрий Боровицкий
***
Беларусь мая сінявокая,
Як душой да цябе даплыць?
Ты то блізкая, то далёкая,
Ды ўсё роўна нам разам жыць.

Беларусь мая, ты глыбокая:
Цябе слухаю, слёзы лью.
А парой для мяне – далёкая,
Што, здалося б, і не люблю.

Беларусь мая сінявокая,
Ты бліжэй мне за ўсіх зямель.
Калі смага, тваімі сокамі
Мяне поіць бярозак хмель.

Беларусь мая сінявокая,
Сцерпіш гора, і я – сцярплю.
Не кажы мне, што адзінокая,
Я, як маму, цябе люблю.

Беларусь мая сінявокая,
Як даплыць да цябе душой?
Ты то блізкая, то далёкая,
Ды заўсёды твой сын з табой.

Беларусь мая сінявокая…

03. 07. 2018 г.