Николай Вороной. Чары

Михаил Юсин
(с украинского).

Чары.

-Смотри, любимый мой, смотри,-
В моих глазах весна !
Мне повторяла до зари
Красавица одна.

И посмотрел я, ослабев-
Казался взгляд чужим,
В её глазах-холодный блеск,
Ночей беззвёздных дым.

Шептала мне:- Целуй меня,
Ласкай же плоть мою,
Кастальским ручейком звеня-
Любовью напою !

Во власти незнакомых чар
Я долго пребывал,
И тот дурманящий нектар
Травил и усыплял.

 Она сказала:-Обнимай !
И на груди усни,
 Найдёшь в моих объятьях рай,
И сладостные сны.

И шёпот долетал сквозь сон,-
(А руки всё нежней),-
И гибнул я, как Лаокоон,
Опутан парой змей.

       ***
— Дивись, коханий мій, дивись —
В моїх очах весна!
Казала так мені колись
Красуня чарівна.

І я дивився в очі їй…
Але з її очей
Сміявся холод — Боже мій! —
Беззоряних ночей.

— Цілуй уста, цілуй чоло…
Вона казала знов.
— Я, мов Кастальське джерело,
Натхну твою любов!

І я в чаду солодких мрій
Припав до уст і млів,
Той поцілунковий напій
Мене труїв, труїв.

— Стискай, коханий мій, стискай!
До серця пригорни!
В моїх обіймах — щастя, рай
І сни, рожеві сни.

Я чув той шепіт вже скрізь сон
В обіймах білих рук,—
І гинув, мов Лаокоон,
В стисканні двох гадюк.

1913 г.