Новiтня жеврiе зоря...

Анатолий Анненко
                Новітня жевріє зоря,
                нова доба іде до нас.
                Благі надії Кобзаря
                нам, браття, здійснювати час.

                Герої древньої Русі
                і Січ, і Січові стрільці... -
                Герої-патріоти всі
                пліч-о-пліч з нами в дні оці.



Є Мойсей, Магомет... А у нас є Тарас -
                невмирущий Пророк України.
Закликає Тарас: Українці, вже час
                підіймати державу з руїни!
Патріоти, вперед! Бо пора, вже пора -
                треба злі негаразди забути...
Вільні діти Дністра і Дінця, і Дніпра...
                мають щасної долі сягнути.

Ми пройшли крізь віки, через тисячі бід... -
                і коритись неправді вже досить.
Пам'ятаймо Шевченків святий заповіт,
                що думки наші й душі підносить!
Патріоти, вперед! Бо вже час, уже час -
                треба злі негаразди забути...
Приазов'я, Полісся, Карпати, Донбас...
                разом зможуть звитягу здобути.

З неба дивиться Бог, усміхається нам -
                ніби каже: - Пора вже радіти.
Тож не здаймося хижим царям і панам!
                Існували... - тепер будем ЖИТИ.
Патріоти, вперед! Бо пора вже, пора
                об'єднатись і діяти спільно.
Щоби наша Вітчизна - Країна Добра
                Утверждалась і лагідно, й вільно.
Хай завжди Україна - Країна Добра
                утверждається лагідно й вільно!