Летняе веравызнанне

Роман Цимберов
Летняе веравызнанне
Ў позірках, рухах, адзенні-
Выглядзе і адценні,
Пошуках добрай цені.
Бачнае пры спатканні.
Горад плыве ў спякоце
Ў пакуль далёкую восень.
Дождж прабяжаўся босы,
Ў кроплях дамы-хмарачосы.
Дзень вісіць на адзінай ноце
Як летні поўдзень доўгай,
Прыкрый як нешта з доўга
Выкананае дзеля Бога.
Жывое ўсё ў адзіноце.
Нібы нарадзілася зранку
А ў сосцы дзіцячай ханка,
Паветра - густая манка.
Ўсё жывое ў адзіноце
Нараджаецца ў доўгай ноце.