Fortuneteller song

Михаил Гурьевский
Песня гадалки из советского кинофильма "Ах,водевиль,водевиль!"
https://www.youtube.com/watch?v=L51beH5O3uQ

Fashion’s changing when years are passing
But as long as the world stays alive
Gipsy dame with a card pack for gambling
Will have clients so easy to find
Searching wonders unlikely to happen
Gently someone will knock on hear door
She’ll take cards unpredictably spreading
Asking kings of the suits to tell more

They want to know, they want to know
The humans made want to know
How life will go, how life will go
How their life will go

Fortuneteller will say being happy
Or unheralded stroke of the fate
Love which lasts since tomorrow forever
Or jail house and trip far away
Good old cards will lay down like a hand fan
On kerchief with some tassels on edge
By herself she will start to believe then
In what kings say when drop on the bench

They want to know, they want to know
The humans made want to know
How life will go, how life will go
How their life will go

Time destroys castles all made of granite
Cities die covered up with the sand
But on cards hold by that gipsy lady
Time will not make head turning impact
Heart is sinking when listen to wiccan
And the kings never stop then to lie
Keeping faces impassive as they can
On all crossroads when years go by

They want to know, they want to know
The humans made want to know
How life will go, how life will go
How their life will go

Оригинал здесь:
Ежедневно меняется мода,
Но покуда живет белый свет,
У цыганки со старой колодой
Хоть один, да найдется клиент!
В ожиданьи чудес невозможных
Постучится хоть кто-нибудь в дверь
И раскинет она и разложит
Благородных своих королей.
 
Ну что сказать, ну что сказать,
Устроены так люди,
Желают знать, желают знать,
Желают знать что будет.

Счастье в жизни предскажет гаданье,
И внезапный удар роковой.
Дом казенный с дорогою дальней,
И любовь до доски гробовой.
Карты старые лягут как веер
На платок с бахромой по краям,
И цыганка сама вдруг поверит
Благородным своим королям.

Ну что сказать, ну что сказать,
Устроены так люди,
Желают знать, желают знать,
Желают знать что будет.

Время рушит гранитные замки
И заносит песком города
Но для карт, что в руках у цыганки
Не имеют значенья года.
Сердце млеет, гадалке внимая,
И на всех перекрестках земли
Выражения лиц не меняя
Благородные лгут короли.

Ну что сказать, ну что сказать,
Устроены так люди,
Желают знать, желают знать,
Желают знать что будет.